Welkom op de Website van Watersportvereniging Heusden.

Web pagina's.

U kunt de specifieke pagina's van de site bekijken via de menuknoppen aan de linkerkant.

Vereniging.

Onze vereniging bestaat meer dan 50 jaar en kent ruim 200 leden. Daarnaast maken bijna 100 contractanten jaarlijks gebruik van onze haven, die prachtig is gesitueerd tegen de stadswal van het vestingstadje Heusden aan de Maas. Er zijn in totaal meer dan 300 ligplaatsen beschikbaar waarvan een vijftigtal permanent voor passanten.

Passantenplaatsen.

Naast 30 ligplaatsen in de stadshaven zijn er 20 passantenplaatsen beschikbaar aan de zo genaamde Noordsteiger of steiger 8. Tussen 10 uur 's morgens en 4 uur 's middags zijn deze plaatsen vrij te gebruiken. Na 4 uur wordt u een overnachting berekend.

Zie verder Tarieven op deze website.

Echter in de stadshaven hebt u géén stroom en géén water.

Overnachten.

U kunt ook op basis van beschikbaarheid één of meer overnachtingen boeken in onze haven. De stadshaven kent geen stroom- en wateraansluiting. De steiger voor de stadswal levert uitsluitend stroom en water tussen 16.00 en 10.00 uur. In de feitelijke haven beschikt u uiteraard 24 uur per dag over deze voorzieningen.

Toewijzing van een ligplaats gebeurt door de havenmeester.

Havenfaciliteiten.

Aan de walkant is ons havenkantoor gevestigd op een drijvend ponton. Voorzien van uitstekende sanitaire voorzieningen en professionele was- en droogapparatuur. Op het haventerrein vindt u de huisvuilcontainers alsmede een glascontainer.

U kunt als passant gebruik maken van gratis WIFI, code verkrijgbaar bij de havenmeester.

Het haventerrein is tussen 20.00 en 08.00 uur afgesloten. Bij de havenmeester kunt u een barcode kaart verkrijgen om de poort in die tijd te bedienen.

Heusden Vesting.

Heusden vormt een aantrekkelijk reisdoel voor watersporters. Veel leuke winkels, galleries, cafés, restaurants en terrassen in een historische ambiance maken een bezoek aan Heusden alleszins de moeite waard.

Ruim 40 jaar geleden is besloten Heusden Vesting naar een kaart van Blaauw uit de 17e eeuw te restaureren, renoveren en daar waar noodzakelijk opnieuw op te bouwen.

Door de pitoreske uitstraling werden veel kunstenaars aangetrokken door de woonomgeving en vestigden zich in het stadje.

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.